Vernissage Beekman Foundation

De Belgische zetel van het hedendaags kunstencentrum ‚Beekman Foundation‘ opent op 8 Juni 2019 met “The Art of Painting Light in the Western Civilization” van de Belgisch geboren Amerikaanse kunstenaar Jan Beekman.

Naast het werk uit de periode 1970 – 1980 en in dialoog met zijn visie uit deze periode, zal er ook recent werk te bewonderen zijn. Deze recente werken, gemaakt onder invloed van het Amerikaanse landschap en de natuurlijke ‚habitat‘ rond zijn studio in Connecticut, verenigen twee continenten onder hetzelfde Thema: LICHT.

Met ‚The Bursting series‘ introduceert Jan Beekman nieuwe vormen van lichamelijkheid in zijn laatste schilderijen. Geaccentueerd in zijn vroegere werken „koper op canvas“ begin jaren 60, waar licht reflecties en diepte creëerde, evolueert deze ervaring duidelijk tot een nieuwe richting. De techniek van acryl op canvas vermengd met canvas op canvas breekt het licht in meerdere dimensies. Een weerspiegeling van het fysieke universum rondom onze biosfeer, een vleselijke aanwezigheid, een onweerstaanbare aantrekkingskracht met een uitnodiging om aan te raken, te absorberen. Op deze manier verbindt Jan Beekman materie en energie met zijn gekende esthetiek, waardoor er ruimte is voor dialoog en doordachte observatie.

Ben je klaar voor deze meeslepende reis?

Vernissage Beekman Foundation – Tentoonstelling op zaterdag 8 Juni – 5 Pm – “The Art of Painting Light in the Western Civilization”.

Over dit evenement

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed

*